ΩΡΑ...

Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

«Η τρόικα στην ταβέρνα»: Ένα εκπληκτικό σκετς για την Ελλάδα στη γερμανική τηλεόραση

Διαθέστε 15 λεπτά από τον χρόνο σας για το βίντεο που ακολουθεί. Ένα βίντεο που ξεκινά ανάλαφρα, με σαφή χιουμοριστική διάθεση, στην οποία όμως υποκρύπτονται μεγάλες αλήθειες για το ελληνικό χρέος και τον τρόπο χειρισμού του από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα διαπιστώσετε με ένα απλό παράδειγμα τι έχει συμβεί στην ελληνική οικονομία από τους ίδιους τους δανειστές της.
Το δεύτερο μέρος ωστόσο, παρότι πάλι έχει χιουμοριστική διάθεση, έστω και με πικρό χιούμορ, βαραίνει ιδιαίτερα συναισθηματικά, όταν θίγεται ενώπιον του γερμανικού κοινού μεταξύ πολλών και το ζήτημα της σφαγής του Διστόμου από τον ίδιο τον Αργύρη Σφουντούρη, διασωθέντα του εγκλήματος, παιδί τεσσάρων ετών τότε, που έχασε 30 συγγενείς…
Ένα βίντεο, ένα σκετσάκι κόλαφος για τις γερμανικές πονηριές. Αξίζουν συγχαρητήρια σε αυτούς τους Γερμανούς που το οραματίστηκαν, το οργάνωσαν και το παρουσίασαν.
Αξίζει να προσέξει κανείς τη διάθεση του γερμανικού κοινού στα δύο μέρη του σκετς. Η ειρωνική προδιάθεση αλλά και η καλοδεχούμενη σάτιρα μεταβάλλονται σε μια μόλις στιγμή.
Η εκπομπή προβλήθηκε στο γερμανικό κανάλι ZDF.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου