ΩΡΑ...

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το προσπέρασμα




Στις 2 Δεκεμβρίου 2012 ο Ισπανός δρομέας Iván Fernández Anaya έλαβε μέρος σε έναν αγώνα ανώμαλου δρόμου στη Ναβάρα της Ισπανίας, στον οποίο συμμετείχε επίσης ο Abel Mutai, χάλκινος Ολυμπιονίκης στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων,  στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου.
Καθώς ο Iván Fernández Anaya μπήκε στην τελική ευθεία, είδε τον Κενυάτη δρομέα  που προηγούνταν να έχει σταματήσει να τρέχει, νομίζοντας λανθασμένα ότι ήδη είχε περάσει τη γραμμή τερματισμού, η οποία όμως βρισκόταν δέκα περίπου μέτρα πιο μακριά.  
Ο Fernández Anaya που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στη δεύτερη θέση, έφτασε γρήγορα κοντά του, αλλά αντί να εκμεταλλευτεί το λάθος του Mutai και να προσπεράσει τον συγχυσμένο συναθλητή του, να επιταχύνει και να κερδίσει με τον τρόπο αυτό μιαν απίστευτη νίκη, σταμάτησε και με χειρονομίες έδειξε στον Κενυάτη το λάθος του, κατευθύνοντάς τον στη γραμμή τερματισμού και επιτρέποντάς του να κερδίσει τον αγώνα.
Ο Mutai «κοίταξε πίσω και είδε τον κόσμο που του έλεγε να συνεχίσει» είπε ο Fernández Anaya «δεν συνειδητοποίησε όμως τι του έλεγαν επειδή δεν μιλά ισπανικά». Και ο 24 ετών Ισπανός συνέχισε:
«Δεν άξιζα να κερδίσω. Έκανα ό, τι έπρεπε να κάνω. Ήταν ο νόμιμος νικητής. Δεν θα μπορούσα να καλύψω την απόσταση ανάμεσά μας, αν δεν είχε κάνει λάθος. Μόλις είδα ότι είχε σταματήσει, ήξερα ότι δεν ήταν σωστό να τον προσπεράσω». 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου